دل نوشته های عاشورایی

شرح حال عاشورائیان

صدای پای محرم می آید.گوش کن صدای زنگ غافله را میشنوی.

نجوای رقیه(س)با زینب(س)است.عمه جان اینجا کجاست؟

وتو پس از قرنها باز به انتظار مینشینی تا سفر غریبانه حسین(ع) آغاز شود .

باز صدای سم اسبها می آید.صدای زنگ شتر های کاروان حسین(ع).

وچه غریبانه نوای ساربان به گوش دلها میرسد.

اینجا سرزمین نینواست.اینجا زمین کربلاست.

وتو هنوز مانده ای با وسعت تاریخ وخون حسین که هنوز پس از قرنها می جوشد.

+نوشته شده در جمعه 19 آبان 1391برچسب:محرم,غافله,حسین(ع),زینب(س),کربلا,نینوا,ساعت17:33توسط محمد رضا | |

 

عید غدیر

پیام قربان تا غدیر این است که تا از قربان‌گاه منیت خویش نگذری، به اوج معرفت و جاودانگی نخواهی رسید.

پیام قربان تا غدیر این است که مبدأ همه‌ی تحولات، انسان و شخصیت انسان است و تا خود را نساخته‌ایم و متحول نکرده‌ایم، انتظار تحول در دیگر ابعاد جامعه، از جمله در علوم انسانی، توهمی بیش نخواهد بود.

پیام قربان تا غدیر این است که بدترین انحطاط و بزرگ‌ترین ستم بر خود و جامعه و مردم، عوام‌زدگی و عوام‌فریبی است.

پیام قربان تا غدیر این است که نکند دیگران در عمل به آموزه‌های اسلام و تشیّع بر ما مدعیان پیشی گیرند و تناقض در گفتار و رفتار، ما را به تظاهری ریاکارانه بکشاند.

پیام قربان تا غدیر این است که هیچ جامعه‌ای به درجه‌ی بندگی و عبودیت خدا نمی‌رسد مگر آن‌که گوینده و شنونده در فضایی آرام و آزاد و منطقی، زمینه‌ی نظری و عملی را برای شنیدن و سنجش سخن‌ها و در نهایت، گزینش بهترین‌ها فراهم آورند.

پیام قربان تا غدیر این است که به گفته‌ی آن عزیز سفرکرده «بهشت را به بها دهند و به بهانه نمی‌دهند» و ادعای بزرگ لزوماً پاداشی گران در پی نخواهد داشت.

پیام قربان تا غدیر این است که حق‌الناس و شخصیت و کرامت انسان را نمی‌توان و نباید به هیچ بهانه‌ای نادیده انگاشت و رفتار علی(ع) می‌گوید که اگر در گوشه‌ای از این سرزمین، قطره‌ی اشکی به زمین ریزد یا آهی از سینه‌ای بر آسمان رود، باید ترسید و بر خود لرزید که آن‌چه اثر می‌کند ناله‌ی مظلوم بی‌پناه است نه توپ و تانک و ناو و هواپیمای دشمن.

پیام قربان تا غدیر این است که امروز ما مدعیان تشیّع به‌شدت و بیش از هر زمان دیگر نیازمند اصلاح و بازنگری و آسیب‌شناسی در گفتار و رفتار خویش هستیم.

پیام قربان تا غدیر این است که هر جایگاه و قدرتی هرچند به‌ظاهر مستحکم، هرگاه پیوندی ژرف با آرمانی خدایی و مدارایی انسانی و گفتاری اندیشمندانه و رفتاری مهربانانه و خردمندانه نداشته باشد، دوام و استمراری نخواهد یافت و دیری نخواهد پایید که زوال خواهد یافت و صاحب خود را به‌صورت به زمین خواهد کوفت و مایه‌ی پند و عبرت دیگران خواهد ساخت.

پیام قربان تا غدیر این است که اگر حرفی برای گفتن و هنری برای عرضه و کاری برای انجام دادن نداری، با متهم کردن این و آن و تخریب دیگران و فرافکنی و غوغا و جنجال و لفاظی و توپ و تشر نخواهی توانست برای همیشه مردم را فریب دهی و نام نیک دیگران را از برابر دیده و اندیشه‌ی خلق پنهان سازی.

هفته ولایت بر شیعیان مبارک

 

+نوشته شده در یک شنبه 7 آبان 1391برچسب:قربان,غدیر,تشیع,علی(ع),هفته ولایت,ساعت7:35توسط محمد رضا | |